8 Ağustos 2011 Pazartesi

Akdeniz kıyıları,araçla yolculuk,Taşucu-Bodrum yolu,Motorsiklet telsiz ve intercom sistemleri

Tekrar merhabalar,
Bu arada unuttuğum ve çok önemli bir ayrıntıyı hatırlatmak isterim.Sürücü ile Pilon "yolcu" arasındaki iletişim , uzun yolculuklar esnasında , normalde olduğundan daha fazla önemli hale geliyor.
Olacak gibi değil, normal seyir halindeyken bile motorun gürültüsü,rüzgarın sesi,yola konsantrasyon falan derken zaman , zaman ya arkanızdaki yolcu ile iletişiminiz kayboluyor yada birbirinizi anlayana kadar çatlıyorsunuz.Bu sebeple size yolcu ile sürücü,sürücü ile telefonunuz arasındaki bağlantıyı sağlayan , kablosuz , bluetooth bağlantılı iletişim sistemleri almanızı öneririm.
Bu sistemleri Türkiye'de ilk araştırdığınızda ciddi rakamlar göreceksiniz , sakın kanmayın,300-400Euroluk cihazlara boşuna para yatırmayın derim.Ama "yok,benim param var kardeşim,kazanıyorum yiyiyorum" derseniz , siz bilirsiniz.
Bizim kullandığımız cihaz,BT interphone'du
bkz. http://www.webbikeworld.com/motorcycle-intercoms/ake-bt-multi-interphone-intercom/
İnanın bana , benzeri ürünlere göre çok daha ucuz , Türkiye'deki sağlayıcılarıda ,İngiltere üzerinden getirip satıyorlar.Biz ilk seferinde cihazı İngiltere'den getirttik.
Niçin ilk seferinde? derseniz,sakarım ya ben,yine sakarlığımın üstünde olduğu bir gün ,kask ile birlikte sert bir şekilde yere düşen cihaz , mortu çekti.......
Tabiiki  ve  doğal olarak , eşimle aramdaki muhabbetin kesilmesinden korktuğumdan , acilen GittiGidiyor'dan yenisini sipariş ettik.Türkiye' de internet üzerinden , çiftinin satış fiyatı 250TL civarındaydı, şansımıza elinde hazırolarak cihaz  bulunan bir sağlayıcı ,üç gün içerisinde cihazı Fethiye'deki bir adrese teslim etti.Ancak , "ben beklerim , acelem yok " derseniz,aslen İngiltere'den de  ev adresinize,150TL gibi bir paraya(yaklaşık olarak söylüyorum,çünkü ekonomi karışık ,herkes ,herşey yolunda diyor ama döziv "aman " dinlemiyor) getirtme şansınız var.
Bence siz fazla zorlamayın , biz bu adamdan satın aldık,üstelik yüzünü bile görmedik ,elini sıkmadık ama mal yerine ve zamanında teslim edildi ,bu sebeple "helal olsun" diyorum.Bakınız satıcı: http://profil.gittigidiyor.com/gekiad
Ne aradığınızı anlatabilmek için Gittigidiyor'a girin BT interphone yazın ,o  kadar.

Bugünkü konumuzda , bu vesileyle,"Motorsiklet üzerinde iletişim teknolojileri"oluverdi.
Taşucun'dan başlayan yolculuğumuz devam edecek,şimdilik konu biraz alışverişe kaçtı ama merak etmeyin,yakında Gazipaşa'ya vardıktan sonra Alanya 'ya varana kadar , nereler var, nereleri görmeliyiz ve neler yemeliyiz ? sorularının cevaplarını arayacağız......

Haaa....Bu arada  Alanya , çiftlerin tatil yapabilmeleri için uygun bir yermi , yoksa biz ilişkimizin selametini düşünerek Alanya'yı 'pas'mı geçelim ? gibi soruların cevaplarınıda araştıracağız.
Şimdilik iyi seyirler..:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder